Nieuws & Updates


Kapspanten tool voor hallen online !

10/02/2015

Het is nu mogelijk de carbon footprint van kapspanten te berekenen. Kies uit 6 kapspanten en bepaal met een druk op de knop de carbon footprint inclusief de volledige berekening.

PDF toegevoegd aan PV-ready tool

19/02/2014

De PV-ready tool is bedacht om te bepalen hoeveel extra materiaal het kost in de constructie om PV-panelen te dragen. De tool geeft nu een PDF van de complete berekening.

naar de tool (dakligger)

naar de tool (kolom)

Vergelijk dakligger met en zonder PV panelen

22/08/2013

Een nieuwe tool maakt het mogelijk om snel te vergelijken hoeveel extra materiaal het kost als de dakligger PV-panelen moet kunnen dragen. Daarmee kan de opdrachtgever snel zien hoeveel extra de investering kost om de hal toekomstbestendig te maken. Naar de tool

Vergelijking constructiematerialen voor hallen van Bauforumstahl

11/04/2013

Bauforumstahl heeft een kleine studie verricht naar verschillende constructietypen en materialen voor hallen. Bekeken zijn een stalen portaalconstructie in S235 en S460. Daarnaast is een constructie met ingeklemde kolommen (beton) uitgewerkt in twee varianten. In het ene geval is de dakligger van hout en in het andere geval van beton. Ook is gekeken naar het energieverbruik van de hal afhankelijk van de isolatiedikte. Het blijkt dat de extra materiaalenergie in de isolatie snel terugverdiend wordt door besparing in energie tijdens gebruik. Een andere conclusie is dat transport van materiaal over grote afstanden (bijv. uit China of Brazilie) wel tot 30% meer CO2 uitstoot geeft dan materiaal uit Europa.

download de studie (pdf, 2,3MB)

Nieuwe tool voor gevelkolom in hogesterktestaal !

14/02/2013

De tool bepaalt de milieubelasting voor een gevelkolom in de verschillende staalsoorten. de gebruiker kan zelf de milieuwinst van een kolom in hogere staalsoorten bepalen.

Ga naar de tool.